Olen Eve.

33-vuotias pitkänlinjan kani-ja jyrsijäharrastaja Kainuusta. SKJL:n kasvattajanimellinen toiselle lajille jo vuodesta 2011.

Ensikosketukseni kaneihin tapahtui 7-luokalla, kun meille muutti hevosten talliin 2 mustaa risteytyskania: Pirkko ja Hermanni. Voisin sanoa, ettei mikään helpoin tapa aloittaa kaniharrastus, sillä Pirkko oli kauniistisanottuna oikea perkele kaniksi. Hiljalleen kuitenkin totuttelin Pirkon kanssa yhteiseloon ja kyllähän meillä sitten natsasi lopulta. Pirkosta tuli mukava lemmikkikani ja Hermanni nyt oli muutenkin mutkaton tapaus. On ehkä Pirkon ”syy”, että meille kertyy sellaisia täpäkämpiä eläinyksilöitä. Mutta ne eläimet ovat juuri minua varten.

Pidin hetken taukoa kaneista, kunnes meille kotiutui valkoinen ps mix Daisy. Mutta kohtalokkain päivä oli se 6.7.2010, kun sain ensimmäisen hermeliinini! Ruskeasiamsoopeli Kasper, tutuille Ruuti kotiutui meille sattuman kautta ja se oli sitä rakkautta ensisilmäyksellä, hermeliineihin siis! Paluuta ei ollut, tiedättehän sen palon sydämessä? Kun joku kolahtaa niin kovaa, että se asia muuttuu sinulle elämänasiaksi? Tätä se oli minulle ja on edelleen, päivä päivältä enemmän.

Ensimmäinen (A-poikue) hermeliinipoikue syntyi siis suvullisista hermeliineistä 2.8.2012. Poikueeseen syntyi kolme poikasta, joista jätin itselleni madagaskar naaraan Anilla Aamunkimaran, joka valitettavasti menehtyi 6kk:n iän paikkeilla. Hautasin kasvatushaaveet vuokra-asunnosta johtuen ja jäin odottamaan muuttoa lapsuudenkotiini, jossa kasvatus olisi taas mahdollista.

Ja täällä sitä ollaan, oma ihana kanila on vihdoin käytössä ja mahdollisuudet lähes rajattomat. Suurin vaikuttaja kasvatukseni taipaleella on ollut minun tsempparini Pikkumurun Miia Muikku. Hän on jaksanut neuvoa, opastaa ja tukea sekä mahdollistanut minulle aivan älyttömän hienoja alotuseläimiä! Isot kiitokset kuuluu myös Goldbrook’s kanilan Eijalle. Se on tullut jo niin monta kertaa aijemmin todettua, ettei ilman kollegoita ole kasvatusta, eikä sitä ilman kollegoita tai ystäviä voisi edes tehdä.

Asumme siis maalla, tonttia riittää ja eläimillä on leppoisat oltavat. Meillä asustaa tällähetkellä kanit, taistelukala Sir Sieluton, a.fulicat Presidentti Trump, Stalin ja Putin sekä siperianmaaorava Alvin. Unohtamatta toki talon kingejä! Kolmea suurikokoista kastraattikollia Romeota, Merliniä ja Rafaelia.