Kanilamme on 10m² kokoinen ulkorakennus, jossa on sähköt ja tarvittaessa lämmitys sekä se on eritystetty todella hyvin.

Käytän kaneillani 120-150cm tehdashäkkejä ja kaneja kanilaan mahtuu 10kpl. Tehdashäkit valitsin siksi, että ne on äärimmäisen helppo pitää puhtaana, desinfioida sekä niissä on riittävää kokoa hermeliinille, virikkeitäkin mahtuu oikein mainiosti. Jokaisella kanilla on vakiona vesipullo (talvisin vesikuppi lisänä varan vuoksi), reilusti heinää, puiset pesäkopit, leluja, paksu kuivikekerros sekä oksia ja tietenkin se tärkein: näköyhteys lajitovereihin. Keksin myös jatkuvasti uutta tekemistä ja virikettä kaneilleni.

Meillä kanit saavat myös juosta paljon vapaana, minulla on siis suunniteltuna lista, jotta jokainen kani pääsee monta kertaa viikossa pomppimaan vapaana virikkeellisessä kanilassa, aina on joku kani tai kanit vapaana. Vapaana juokseminen on minun kaneilleni elinehto, sillä kani ei pääsääntöisesti ole kuitenkaan häkkieläin ja vapaana juokseminen kehittää lihaskuntoa ja pitää huolta fyysisen puolen lisäksi myös kanin henkisestä puolesta. Uskon, että kanini voivat hyvin isoissa tehdashäkeissään, ja lisäksi päästessään useamman kerran viikossa rallittelemaan.

Ruokinta
Kaneilla on jatkuvasti tarjolla heinää Kanit saavat myös päivittäin jokainen yksilöidysti tietyn määrän racing recularia. Lisäksi kanit saavat maltillisesti yrttejä ja erilaisia kauden kasviksia, lisäksi yrttiherkkutikkuja ja itse valmistamiani terveellisiä keksejä, myös viikottain tarjoillaan lisäksi vähäsuolaista kaura-/ruisleipää. Kesäisin hyödynnetään reilusti vihreitä kasveja.

Heinien varastointi
Haen kerrallaan noin parikymmentä paalia, meillä heinät varastoidaan entiseen tallirakennukseen, jossa ne eivät pääse homehtumaan ja ilmanvaihto pelaa.

Kanien huolto
Kaneja harjataan hellävaraisille harjoilla tarpeen mukaan. Kynnet leikataan kerran kuukaudessa, tai tarpeen mukaan. Häkit siivotaan perusteellisesti kerran – kaksi viikossa  tai tarpeen mukaan useammin. Käytän ihan normaalia kutterinpurua ja välillä myös turve-kutteriseosta.