”Elsa”
ruskeasoopeli
naaras
i. Gold Brook’s Bob, venäläinen musta
ii. Gold Brook’s Geneve, venäläinen musta
ie. Pikkumurun Yökorento, ruskeasoopeli
e. Pikkumurun Tarina, ruskeasoopeli
ei. Pikkumurun Tequila, ruskeasoopeli
ee. Onnimannin Bertta, venäläinen musta
Kasvattaja: Eve Kähkönen | Oma kasvatti

Luonne

tulossa.


”Ruusa”
musta
naaras
i. Pikkumurun Feenix, venäläinen musta
ii. Gold Brook’s Jabba, venäläinen musta
ie. Dreamer’s Patience, venäläinen musta
e. Pikkumurun Ellikki, sininen
ei. Brookside Varg, venäläinen musta white
ee. Hipsu, sininen scheck
k. Miia Muikku

Luonne

tulossa.


”Orion”
ruskeasoopeli
uros
i. Dreamer’s Hugo, valkoinen ps
ii. Benny, valkoinen ps
ie. Vihervaaran Moona, valkoinen
om. Eve Kähkönen & Saija Väänänen
k. Miia Muikku
Sijoituksessa Saija Väänänen

Luonne

Orion on todella leppoisa ja kiltti uros. Orion on sijoitettu ystäväni luokse ihanaan lapsiperheeseen, jossa se on koko perheen lellikki ja samalla melkoinen villikko. Sen iltarutiineihin kuuluu päättömästi juokseminen ympäri asuntoa, sähköjäniksen lailla! Silti Orion nauttii rapsuttelusta ja lasten sylittelystä. Suurkanilasta suoraan lapsiperheeseen ja herra soveltui sinne kuin nenä päähän!

”Konsta”
uros
s.2021
ruskeasoopeli
i. Frevoter, ruskea
e. Petkelkannan Daisy, ruskeasoopeli
ii. Gold Brook’s Erebus, ruskeasoopeli
ie. Bianca, fuchs ruskea
ei. Petkelkannan Sorrento, ruskeasoopeli
ee. Orsakullan’s Freaya, musta venäläinen
k. Eve Kähkönen | Oma kasvatti

Luonne
Konsta on suhteellisen rohkea pieni kani, käsittelyyn se on niin tottunut, että kaikki sopii. Konsta onkin emonsa ”iltatähti”. Astutin emonsa vielä kerran ajatuksella, että jos sieltä nyt jotain syntyy, niin olisihan se kiva saada jälkikasvua itselle ja jalostusoikeus Pikkumurun kanilaan, ja sieltä syntyikin sitten Konsta, joka sai virallisen nimen tähtikartaston mukaan. Luulin aluksi, että se onkin musta, mutta paljastuikin sitten tummaksi ruskeasoopeliksi kasvaessaan. Konstan luonnekuvaus tulee päivittymään, kunhan pikkutyyppi kasvaa ja kehittää asioistaan omat mielipiteet.

 

”Sirius/Suklaapupu”
hermeliini
ruskea
uros
i. Gold Brook’s Erebus, ruskeasoopeli
ii. Picantto’s Peoria, venäläinen musta
ie. Bianca, fuchs ruskea
e. Dreamer’s Amelie for Aada, ruskeasoopeli?
ei. Dreamer’s Rafaello, luonnonharmaa
ee. Alissa, musta
k. Aada Myllyneva

Luonne

Sirius on oikea peppukärpänen ja nauttii huomiosta täysin siemauksin. Se ei ole perusluonteeltaan laisinkaan ”perushermeliini”, vaan sitä voisi melkeimpä luonnehtia jopa kääpiöluppamaisena kainalokanina. Sirius on avopuolisoni omistuksessa ja hänen ehdoton lempparinsa, hermeliinit eivät ennen olleetkaan vakuuttaneet häntä, mutta ”Suklaapupu” pomppi suoraan hänen sydämeensä. Sirius on todella, siis todella perso banaanille. Kun banaania on näköpiirissä alkaa hervoton bunnytwerking! Siriuksella on myös suuri halu olla mukanani, kun siivoan tai touhuan kanilassa. Kaikki täytyy tehdä yhdessä. Sirius hyppääkin aina häkistään pois kanssani puuhailemaan.

 

”Luka”
Uros
s.6.7.2020
ruskeasoopeli
i. Pikkumurun Ööpsis, ruskeasoopeli
e. Pikkumurun Yöperhonen, valkoinen ps
ii. Dreamer’s Hugo*, valkoinen ps
ie. Petkelkannan Rita, ruskeasoopeli
ei. Hjördis, ruskeasoopeli
ee. Petkelkannan Giselle, ruskeasoopeli
k. Eve Kähkönen | Oma kasvatti | Sijoituksessa Noora Korhonen

Luonne
Luka on eloisa nuori teini, mutta äärettömän kiltti ja mutkaton tyyppi. Hänellä on erityinen suhde omenoihin, joita hän rakastaa ja jopa mielellään myös varastaa! Luka kehittyi henkisesti ja hieman fyysisestikin todella hitaasti, mutta yllättäen siitä kasvoi hieno, jäntevä teiniuros, jolla on itsetuntoa ja rohkeutta vaikka muille jakaa! Luka lukeutuu niihin tyyppeihin kanilassa, joilla ei ole niin vahvoja mielipiteitä asioista ja oikeastaan hän vai katselee ja tuumailee tarkasti, mitä ympärillä tapahtuu ja vasta sitten päättää mitä toimia mikäkin aina aiheuttaa. Usein ei mitään, jos kani voisi kohauttaa olkiaan – Luka tekisi niin.


”Timantti”
Naaras
s.10.2.2020
ruskeasoopeli
i. Hop-Ontop’s Proximo, ruskeasoopeli
e. Gold Brook’s Odessa, ruskeasoopeli
ii. Hop-Ontop’s Spartacus*, ruskeasoopeli
ie. Hops-Ontop’s Jyn Erso, ruskeasoopeli
ei.Frevoter, ruskea
ee. Gold Brook’s Donna, venäläinen musta

Luonne

Timantti on nimensä veroinen, sen luonne on todella mahtava, utelias ja kaikesta kiinnostunut pikkukani. Kaikki hoitotoimetkin sujuvat ongelmitta, sillä se on sellainen ”kaikki käy”-tyyppi, joka ei turhista hötkyile.  Oikea herkkusuu Timantti kyllä on, kaikki mahdolliset ulkoa tuodut, turvalliset tuorekset kelpaavat, kuten myös herkkuna annettavat hevit. Erityinen suhde Timantilla on mansikoihin ja lipstikkaan.

 

”Tarina”
naaras
s.14.4.2020
ruskeasoopeli
i. Pikkumurun Tequila, ruskeasoopeli
e. Onnimannin Bertta, venäläinen musta
ii. Hjördis, ruskeasoopeli
ie. Picantto’s Gloucester, venäläinen musta
ei. PET CH Picantto’s Dabe Shan*, venäläinen musta
ee. Vackamo’s Lisen*, venäläinen musta
k. Miia Muikku

Luonne

Tarina on hieman ujo ja omalaatuinen naaras, jonka hyväksyntää hain todella pitkään ja maltillisesti, siihen tarvitsi lehmän hermot, mutta lopulta Tarina antoi minulle hyväksyntänsä ja olemme nykyään vähintään hyvänpäiväntuttuja. Mutta autas armias; kun Tarina pääsee vapaaksi, sen vapaa sielu ottaa vallan ja se on kuin tulta ja tuppuraa! Se pomppii atleettisesti ympäri kanilaa ja kun menen sitä kiinni ottamaan, jotta seuraava kani pääsee juoksulle, on vastassani uhkamas kani, jonka silmät leiskuu revontulia ja vauhti lähentlee F1-autoa. Se on kani juuri minun mieleeni, se on vielä nuori ja olemme vasta hyvänpäiväntuttuja, mutta odotan siitä ehkä hieman samantyyppistä naarasta, kuin lempinaaraani Saaga. Uskon, että meidän kahden välille kehittyy vielä hieno ystävyys – mutta nyt se on täysin Tarinan käsissä, vai tassuissa?

”Pyry””
uros
s.28.3.2020
musta venäläinen
i. Gold Brook’s Geneve, musta venäläinen
e. Pikkumurun Yökorento, ruskeasoopeli
ii. Dreamer’s Dartagnan, musta venäläinen
ie. Picantto’s Dnega, musta venäläinen
ei. Hjördis, ruskeasoopeli
ee. Petkelkannan Giselle, ruskeasoopeli
Sijoitettu Jenna Brotkin

Luonne

Pyry on lempeä, mutta vauhdikas poika, jolla on omat arvot sen suhteen, mikä on sopivaa ja mikä ei. Välillä passaa olla sylissä ja välillä ei, toki kaneillakin on oma tahtonsa, ja itse pidän sitä vain positiivisena asiana jalostuskanin luonteessa. Vauhtia tosiaan piisaa vaikka muille jakaa, joskus otetaan ritolat häkkien siivouksen aikana ja pomputellaan ympäri kanilaa villinä ja vapaana, vaikka oma jaloitteluvuoro olisikin heti seuraavana päivänä. Pyry on toivottu lisä kanilaamme, vaikka onkin väriltään venäläinen, oikeanlaisella käytöllä sillä on paljon annettavaa kasvatukseni taipaleella.

 


”Pertti”
hermeliini
uros
ruskeasoopeli
Jalostusoikeudella
om. Katja & Alina Svala

Luonne

Pertti on oikea velmu kaniksi. Asuessaan vielä meidän kanilassa se onnistui kaivautumaan kesähäkistään ninjan tavoin ulos tunnin aikana ja lähti kohti vapautta. Saalistin Perttiä neljä päivää kunnes lopulta veren,hien ja kyyneleiden jälkeen Pertti saatiin kiinni kalastushaavilla. Pertin paperit ovat matkalle hukkuneet. Pertti muutti ystäväni ja hänen perheensä luo, ystäväni tyttären kaniksi. Siellä on ollut Pertillä todella hyvä olla. Sen sydän on kultaa, ja se on sellainen hätävara, jos tarvitsen tiettyä ominaisuutta, vaikkakin se vaatii sitten muutaman sukupolven, jotta linjan saa taas sukujen sisään.