”Saaga”

hermeliini
naaras
valkoinen ps
i. Hjördis, ruskeasoopeli
e. Vihervaaran Moona, valkoinen ps
k. Miia Muikku

Luonne
Saaga on todella omanlaatuinen naaras, mutta todella lähellä sydäntäni. Se saattaa olla jokunen päivä vähän säpäkkä ja toisaalta toisena päivänä se nauttii kun sen poskia silittelee. Se on tomera, mutta ystävällinen. Kanilan kuningatar, ehdottomasti. Ja kasvattajan sydämenvarastaja.

 


”Orion”
ruskeasoopeli
uros
i. Dreamer’s Hugo, valkoinen ps
ii. Benny, valkoinen ps
ie. Vihervaaran Moona, valkoinen
om. Eve Kähkönen & Saija Väänänen
k. Miia Muikku
Sijoituksessa

Luonne

Orion on todella leppoisa ja kiltti uros. Orion on sijoitettu ystäväni luokse ihanaan lapsiperheeseen, jossa se on koko perheen lellikki ja samalla melkoinen villikko. Sen iltarutiineihin kuuluu päättömästi juokseminen ympäri asuntoa, sähköjäniksen lailla! Silti Orion nauttii rapsuttelusta ja lasten sylittelystä. Suurkanilasta suoraan lapsiperheeseen ja herra soveltui sinne kuin nenä päähän!

 

”Sirius/Suklaapupu”
hermeliini
ruskea
uros
i. Gold Brook’s Erebus, ruskeasoopeli
ii. Picantto’s Peoria, venäläinen musta
ie. Bianca, fuchs ruskea
e. Dreamer’s Amelie for Aada, ruskeasoopeli?
ei. Dreamer’s Rafaello, luonnonharmaa
ee. Alissa, musta
k. Aada Myllyneva

Luonne

Sirius on oikea peppukärpänen ja nauttii huomiosta täysin siemauksin. Se ei ole perusluonteeltaan laisinkaan ”perushermeliini”, vaan sitä voisi melkeimpä luonnehtia jopa kääpiöluppamaisena kainalokanina. Sirius on avopuolisoni omistuksessa ja hänen ehdoton lempparinsa, hermeliinit eivät ennen olleetkaan vakuuttaneet häntä, mutta ”Suklaapupu” pomppi suoraan hänen sydämeensä. Sirius on todella, siis todella perso banaanille. Kun banaania on näköpiirissä alkaa hervoton bunnytwerking!


”Minttu”
naaras
s.3.4.2017
ruskeasoopeli
i. Petkelkannan Sorrento, ruskeasoopeli
e. Orsakullan’s Freaya, musta venäläinen
ii. Petkelkannan King, ruskeasoopeli
ie. Brookside Juustokakku, ruskeasoopeli
ei. ? , ruskeasoopeli
k. Laura Mehtonen

Luonne

Minttu on todella varautunut hermeliinineiti, mutta kaverin kanssa paljon rohkeampi tapaus. Se on äärettömän kiltti, mutta niin ujo, ettei Minttua tule turhaan pyöriteltyä, vaan se saa tervetystarkastuksien ohella viettää elämää kaverinsa kanssa ilman ihmisen turhaa puuttumista. Kyllä Mintusta kuitenkin häivähdyksiä siitä ihanasta kanista kuoressaan välillä näkyy, kun malttaa ja antaa aikaa. Mintulla kesti aika pitkään tottua minuun, mutta periaatteeni eläinten kanssa on, että ne saavat ensin tehtä tuttavuutta minuun. Sen on Minttu palkinnut, ja olemme viettäneet todella ihania hetkiä keskenämme.

”Luka”
hermeliini
uros
ruskeasoopeli
i. Pikkumurun Ööpsis, ruskeasoopeli
e. Pikkumurun Yöperhonen, valkoinen ps
k. Eve Kähkönen
Luonne
Luka on eloisa nuori teini, mutta äärettömän kiltti ja mutkaton tyyppi. Hänellä on erityinen suhde omenoihin, joita hän rakastaa ja jopa mielellään myös varastaa! Luka kehittyi henkisesti ja hieman fyysisestikin todella hitaasti, mutta yllättäen siitä kasvoi hieno, jäntevä teiniuros, jolla on itsetuntoa ja rohkeutta vaikka muille jakaa! En voisi olla ylpeämpi ”ensimmäisestä kasvatistani” tällä vuosikymmenellä. Lukan teiniangstiin kuuluu pieni näykkiminen, kun sitä pyytää hellästi poseeraamaan, mutta se menee aikanaan ohi.

”Taika”
naaras
s.14.4.2020
ruskeasoopeli
i. Pikkumurun Tequila, ruskeasoopeli
e. Onnimannin Bertta, venäläinen musta
ii. Hjördis, ruskeasoopeli
ie. Picantto’s Gloucester, venäläinen musta
ei. PET CH Picantto’s Dabe Shan*, venäläinen musta
ee. Vackamo’s Lisen*, venäläinen musta
k. Miia Muikku

Luonne

Taika on hieman ujo teini-ikäinen naaras, joka vähän piilottelee häkissään kun menen häntä hoitamaan. Mutta autas armias; kun Taika pääsee vapaaksi, sen vapaa sielu ottaa vallan ja se on kuin tulta ja tuppuraa! Se pomppii atleettisesti ympäri hamsulaa ja kun menen sitä kiinni ottamaan, jotta seuraava kani pääsee juoksulle, on vastassani uhkamas teinikani, jonka silmät leiskuu revontulia ja vauhti lähentlee F1-autoa. Se on kani juuri minun mieleeni, se on vielä teini, mutta odotan siitä ehkä hieman samantyyppistä naarasta, kuin lempinaaraani Saaga. Uskon, että meidän kahden välille kehittyy vielä hieno ystävyys – mutta nyt se on täysin Taikan käsissä, vai tassuissa?

 


”Pertti”
hermeliini
uros
ruskeasoopeli
Jalostusoikeudella
om. Katja & Alina Svala

Luonne

Pertti on oikea velmu kaniksi. Asuessaan vielä meidän kanilassa se onnistui kaivautumaan kesähäkistään ninjan tavoin ulos tunnin aikana ja lähti kohti vapautta. Saalistin Perttiä neljä päivää kunnes lopulta veren,hien ja kyyneleiden jälkeen Pertti saatiin kiinni kalastushaavilla. Pertin paperit ovat matkalle hukkuneet. Pertti muutti ystäväni ja hänen perheensä luo, ystäväni tyttären kaniksi. Siellä on ollut Pertillä todella hyvä olla. Sen sydän on kultaa, ja se on sellainen hätävara, jos tarvitsen tiettyä ominaisuutta, vaikkakin se vaatii sitten muutaman sukupolven, jotta linjan saa taas sukujen sisään.